Sprawozdanie z działalności Krystiana Janika, Członka Zarządu Kujawsko-Pomorskiego Związku Szachowego w okresie od 7.10.2012 do 31.12.2012

Do grona zarządu Kujawsko-Pomorskiego Związku Szachowego zostałem włączony w dniu 7 października 2012. W tym czasie wziąłem udział w jednym posiedzeniu zarządu. Brałem również udział w kilku głosowaniach elektronicznych.

W czasie swojej stosunkowo krótkiej działalności próbowałem wspomóc administrowanie witryny internetowej Kujawsko-Pomorskiego Związku Szachowego polegającą na poprawieniu funkcjonalności i wyglądu. Z wiceprezesem K-PZSZach, Jarosławem Wiśniewskim, konsultowałem również projekt organizacji Mistrzostw Polski w szachach błyskawicznych, które odbyły się w październiku w Bydgoszczy. Zaznaczam, że prywatnie nie byłem współorganizatorem, a jedynie poświęciłem swój czas na to, by podzielić się swoją wiedzą i pomysłami.

Ponadto zaoferowałem swoją bezpłatną pomoc (moją i mojej firmy) przy organizacji Mistrzostw Polski w szachach klasycznych, które ostatecznie nie doszły do skutku.

Z szachowym pozdrowieniem

Krystian Janik